Food en Mood by Nancy

Als voeding- en ACT coach geef ik consulten die niet altijd over eten gaan, omdat ‘eten’ het probleem niet is. Het eten zelf doet niets. Het is de manier waarop we met ons eten omgaan waardoor we te weinig, te veel of de ‘ve

Mijn verhaal: Eigenaar Food en Mood by Nancy

Moeder van 2 kinderen Jalou (11) en Mack (7) getrouwd met Niels. Als jonge ondernemer leef ik een druk en hectisch bestaan en weet als geen ander hoe belangrijk de rol van gezonde voeding en een gezonde lifestyle is.

In 2007 werkte ik nog als accountmanager…ik werd van de 1 op andere dag ziek. Naar maanden geen energie, ziek, zwak en misselijk te zijn geweest en vele onderzoeken in het ziekenhuis bleek mijn lever niet goed te functioneren. Kreeg medicatie en het advies: de bekende R, Rust, Reinheid en Regelmaat…maar hier wilde ik het niet bij laten zitten, via een kennis kwam ik in contact met een orthomoleculair arts. Die als eerste aan mij vroeg, WAT EET JIJ?

Nooit over nagedacht, ik at als ik honger had en waar ik zin in had en wat makkelijk was, standaard een broodje hagelslag als ontbijt etc… deze orthomoleculair arts wilde voeding als medicijn inzetten. Als hij mij had verteld dat ik met mijn blote billen in de mosterd had moeten zitten, had ik het ook gedaan. Want ik had 1 missie! Ik wilde mijn oude energieke leven terug!

Eerlijke producten, vers!!! Goede koolhydraten voor energie, gezonde vetten en eiwitten voor herstel. Een wereld ging voor mij open. En het wonderlijke gebeurde, binnen een paar weken knapte ik op, mijn energie kwam terug, mijn vetpercentage werd lager, ik sliep beter en ga zo maar door. Ik stopte als accountmanager en ging een opleiding voedingsleer volgen, BGN gewichtsconsulent, sport en voeding, Sportvasten coach, kind en voeding en nog meer. Ik had een missie, niet alleen ik, maar iedereen verdient een gezond leven! In 2009 opende ik mijn eigen praktijk. 

Vaak wordt mij de vraag gesteld: Eet je nu altijd gezond? Het antwoord voor mij is simpel, je bent wat je eet! Als de basis voor 80% goed is, komen we een heel eind. Maar in werkelijkheid is het voor een groot deel van mijn cliënten niet zo simpel! We weten allemaal dat we gezond moeten eten, zijn gemotiveerd, willen aan de slag, maar terugval ligt op de loer, op zoek naar het bekende stok achter de deur effect, hoe gaan we daar mee om als deze spreekwoordelijke “stok” wegvalt. Waarom eten we uit emotie, leven we ons leven op de automatische piloot? Steeds meer ging ik mij verdiepen in het feit hoe kan ik mijn cliënten beter begeleiden, anders begeleiden, begeleiden naar een langdurig resultaat!

Het gaat immers niet alleen om kennis, discipline en creativiteit. MAAR OM VOEDING EN GEDRAG!!!

Daarom werk ik naast voedingscoach inmiddels ook als ACT coach, met behulp van Acceptance & Commitment Training (ACT) leer ik mijn cliënten gezondere keuzes te maken vanuit intrinsieke motivatie. 

Kortom, je leert vaardigheden om het leven op de automatische piloot te doorbreken zodat je bewuster gaat leven. Je leert om keuzes te maken en doelen te stellen die je dichter bij brengen bij wat je echt belangrijk vindt! En je leert vaardigheden die je kunt inzetten om beter om te gaan en open te staan voor ongemak wat jou in dit proces kan belemmeren. En ja, dat kan in mijn praktijk Food en Mood by Nancy .

Tot slot, wensen ik je veel plezier en vooral veel leerzame ervaringen toe in mijn praktijk. 

DE AANPAK DIE GERICHT IS OP DOEN!

 

rkeerde’ dingen gaan eten. Met alle consequenties van dien. Inmiddels laat onderzoek en ervaring zien dat dat alleen adviezen geven en jou vertellen wat je wel en niet moet eten, onvoldoende werkt om je eetgedrag aan te passen of te veranderen. Velen van ons weten immers wel wat gezond eten is, maar we doen het niet!

De manier waarop wij mensen met ons eten omgaan noemen we eetgedrag. Dat betekent dus eten = gedrag! En laat dat nu zo moeilijk zijn om te veranderen! Wij mensen leven immers op de automatische piloot. We doen dingen veelal onbewust zonder dat we het altijd door hebben. Denk maar aan de dingen die je vandaag hebt gedaan. Over veel dingen hoefde je niet eens na te denken terwijl je ze deed. 

En leven op de automatische piloot voelt ook nog eens heel erg comfortabel. We doen graag dingen op een bepaalde manier, zoals je ze gewend bent en dat geldt ook voor eten. We eten graag wat we gewend zijn te eten.
Een dieet of advies volgen vraagt je om van de automatische piloot af te gaan en dat is voor ons mensen, extreem moeilijk! En als het ons lukt om tijdelijk ons gedrag te veranderen omdat we bijvoorbeeld ‘een stok achter de deur hebben’ dan houden we het zeker niet altijd vol. Of wat gebeurt er als de spreekwoordelijke ‘stok’ is verdwenen? En daar hoeven niet eens vervelende situaties voor nodig te zijn. We vallen terug en doen hetzelfde als voorheen..je valt terug in je oude gedrag. 
Wij kunnen je hiermee helpen, meld je aan voor een vrijblijvend intake gesprek